Beauty

Deși zeci de tinere au acuzat că le-au distrus tenul, influenceri și vedete nu se dezic de produsele Plush Bio. Dorian Popa e cel mai vehement apărător, dar nu a folosit cremele cu probleme

Publicitatea mascată produce victime. Libertatea a discutat cu mai mulți influenceri și vedete care au promovat Plush Bio prin postări pe rețelele de socializare, influențând astfel mai multe tinere să aleagă cremele Ioanei Marinescu, supranumită și “dermatologul vedetelor”.

Compania este acuzată că are creme antiacneice toxice, iar mai multe cliente au făcut plângeri către autorități, după ce s-au trezit cu tenul distrus. De Anamaria Nedelcoff, Luni, 25 mai 2020, 06:55 Dorian Popa, care are 1,8 milioane de fani doar pe Instagram, s-a filmat în fabrică în urmă cu doar câteva zile și a publicat un video pe YouTube intitulat “Adevărul despre Plush Bio”, care între timp nu mai este public.

El spune totuși că nu a folosit și produsele antiacneice, ci doar pe cele “care îi reîmprospătează tenul”. Bianca Drăgușanu are o poziție similară, afirmând că nici ea nu a avut probleme. Vedeta cu un milion de fani pe Instagram recunoaște că a fost plătită pentru promovare: “Eu le folosesc în continuare, atât timp cât am un contract cu acești oameni”.

Sunt însă și vedete care au anunțat că au renunțat la promovare după ce au auzit de scandal, iar printre acestea se numără Adelina Pestrițu: “Cred că nici un aspect care se referă la sănătatea oamenilor nu poate fi ignorat”. Subiectul ridică o temă pe care ziarul a mai abordat-o recent: multitudinea de vedete care, prin firme specializate de PR, își vând postările pe rețelele sociale fără să spună că sunt plătite, păcălindu-și astfel publicul prin publicitate mascată.

Dorian Popa, Bianca Drăgușanu și Adelina Pestrițu au strâns mii de like-uri la postările cu produsele Plush Bio de pe Instagram Zeci de tinere din România care au folosit cremele create de Ioana Marinescu spun că s-au trezit cu fața distrusă și cu viața socială afectată. Unele dintre ele au făcut plângeri către autorități, acuzând modul în care au fost păcălite de cea numită “dermatologul vedetelor”, deși nu e medic.

Fetele își povestesc experiențele și pe un grup de Facebook, care are peste 110.000 de membri. Acolo, publică imagini cu tenul lor înainte și după tratament, iar diferențele sunt șocante. Multe dintre ele recunosc: au văzut vedete care promovează aceste produse, așa că au avut încredere în ele. Alexandra Culuși, înainte și după ce a urmat tratamentul pentru acnee recomandat de Ioana Marinescu Bianca Drăgușanu, Gina Pistol, Andreea Antonescu, Adelina Pestrițu, Inna, Antonia și Dorian Popa sunt doar câteva dintre vedetele autohtone care s-au pozat cu produsele Plush Bio pe rețelele de socializare, lăudând efectele cremelor în fața milioanelor de fani. Unele dintre vedete au răspuns întrebărilor Libertatea legate de acest scandal.

“Așa ceva nu ai cum să inventezi” Adelina Pestrițu: “Am decis suspendarea parteneriatului cu Plush Bio!” Adelina Pestrițu a fost desemnată, anul trecut, la gala internațională E! Peoples Choice Awards, organizată în Los Angeles, cel mai puternic influencer din România. Vedeta are 1,5 milioane de fani pe Instagram, acolo unde a postat fotografii cu produsele Plush Bio. De la izbucnirea scandalului în mediu online, Adelina susține că a decis să oprească orice colaborare. “Cred că nici un aspect care se referă la sănătatea oamenilor nu poate fi ignorat și de aceea am decis suspendarea parteneriatului pe care îl am cu Plush Bio”, a declarat, pentru Libertatea, Adelina Pestrițu.

O postare a Adelinei Pestrițu a adunat peste 27.000 de like-uri, dar și multe comentarii de la tinerele care au cumpărat produsele la recomandarea sa Ea spune că a fost convinsă de mesajele primite pe Instagram de la unele tinere. Postările sale cu produsele companiei fondate de Ioana Marinescu abundau de comentarii dure, în care vedeta era criticată pentru lipsa sa de reacție, dar și pentru promovarea companiei.

“M-au determinat să reconsider implicarea pe care o pot avea în promovarea acestor produse, deși toate cele pe care le-am folosit mi-au plăcut și au funcționat foarte bine pentru mine”. Printre cele folosite de ea nu s-au numărat și cele împotriva acneei. “Am evitat să îmi spun părerea până acum, pentru că, de obicei, nu mă implic în controverse, însă nu sunt indiferentă. Nu pot să pretind că înțeleg suferința celor care au probleme cu acneea, deși am suferit și eu din cauza acestei boli în adolescență, dar le asigur de toată compasiunea și respectul meu”, a mai spus Adelina Pestrițu.

Legat de suma primită de vedetă pentru promovarea acestor produse, Adelina Pestrițu a subliniat că aceasta este confidențială. Bianca Drăgușanu laudă firma și ia bani pentru asta: “Eu nu fac barter, copilul meu nu trăiește nici cu produse, nici cu extensii” Spre deosebire de Andreea Antonescu, Bianca Drăgușanu este plătită să facă reclamă, suma fiind confidențială: “Eu nu fac barter la nimic, niciodată. Copilul meu nu trăiește nici cu produse, nici cu extensii, nici cu creme. Eu nu iau o cremă și fac reclamă la ea”, spune vedeta.

continuarea

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *