Diverse

Cerșetori ridicați de pe străzi la Baia Mare și puși să măture orașul. Unii s-au tăvălit pe jos ca să nu muncească

Zeci de cerșetori au fost ridicați de pe străzi la Baia Mare și puși să măture orașul. Unii s-au tăvălit pe jos ca să nu muncească și au fost chemați jandarmii, ca să îi convingă.

Cerșetorii din Baia Mare au fost strânși de pe străzi de angajații Primăriei, cu ajutorul jandarmilor și puși să presteze muncă în folosul comunității. Primarul orașului, Cătălin Cherecheș, a postat mai multe imagini pe Facebook și a povestit detaliile inițiativei Primăriei.

“Ridicăm cerșetorii, îi ducem la centrul social, îi ajutăm pentru a se reabilita, între timp participă la muncă în folosul comunității

Persoanele care au fost ridicate în ultima perioadă de pe raza municipiului Baia Mare, după ce au fost identificate de către colegii mei de la Direcția de Asistență Socială din subordinea Primăriei că apelează la mila publică, au primit ajutor la Azilul de Noapte. 85 de persoane fără adăpost primesc aici trei mese pe zi, servicii medicale și cazare, fiindu-le facilitat accesul pentru angajare sau pensionare ori încadrare în grad de handicap acolo unde este cazul.

În timpul petrecut aici, încercând să îi ajutăm, trebuie să ofere ceva în schimb, pe lângă respectarea regulilor și deschiderea pentru a fi ajutați să se reabiliteze: ne ajută la desfășurarea activităților de curățenie sau a altor tipuri de activități în folosul comunității.

Vineri, mai mulți dintre ei au participat la o acțiune de curățenie în zona Cuprom și a blocurilor sociale din apropiere. Îi apreciez pe colegii mei care au demonstrat în ultimele aproape trei luni că, dacă se dorește, se pot obține rezultate!

Nu îi invidiați pentru această mulțumire, să nu credeți că le este ușor. Dimpotrivă. În ultimele zile au întâlnit cerșetori care au fost extrem de violenți și a fost necesar să apeleze la ajutoare pentru a impune respectarea legii, respectiv pentru a-i ridica și a-i duce la centrul social. Cu atât mai mândru sunt de ei, nu se lasă, monitorizează și intervin 24 din 24, 7 zile din 7.

Numai împreună și prin acțiuni constante putem stârpi această practică nelegală și deranjantă, cerșetoria, din Baia Mare!”, a scris Cătălin Cherecheș.

You may also like...

2 Comments

  1. cezar gologan mondiaul says:

    munca in folosul satanei poate a sistemului satanist lasati oamenii in pace in mortii mami voastre de satanisti imputiti pisam as pe sistemul vostru

  2. Cherecheș says:

    Primar penal , pot sa fie boschetari cerșetori….da sunt deranjanți însă dacă ai principii de drept și ținem la democrație…..la statul de drept…. Doar Judecătorul poate dispune munca in folosul comunității…nu primarul penal. Deci libera este exprimare : 5ugi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *